İsviçreli Dunkelsucht Ülkemizi Ziyarete Geliyor

Dunkelsucht röportajı ile grup üyelerini yakından tanıyoruz! İsviçre kökenli darkwave/endüstriyel pop projesi Dunkelsucht, 13 Mart Cuma akşamı sahne almak üzere ülkemizi ziyarete geliyor. Kara Balo organizasyonu ile melodilerine kulak verebileceğimiz Dunkelsucht, The Wall Salon’da seyircisi ile bir araya gelecek.

Ülkemizi ziyarete gelmeden önce grubun solisti ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Merhaba. Öncelikle projenin üyelerini tanıyalım. Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Merhaba. Grubumuz Patrick Näf ve Ara Jo’dan oluşuyor. Patrick şarkıları ve sözleri yazar ve aynı zamanda grubun ana vokalidir. Ara ise synthesizer çalıyor ve aynı zamanda projenin geri vokali.

Müzik ile ilgilenmeye ne zaman başladınız?

Uzun yıllardır müzik ile iç içeyiz. Öncelikle ben, Rammstein grubu ile fazlasıyla ilgiliydim. 15 yıl boyunca hem konserlerini ziyaret etme şansı bulduk hem de yakından takip ettik. Grubun müziğinin atmosferi beni çok etkilemişti ve ben de vokal yapmaya bu sayede yöneldim. Böylece ilk kez kendi başıma vokal yapma denemelerine başladım.

Dunkelsucht ülkemizi ziyarete geliyor

Peki, Dunkelsucht projesi nasıl doğdu?

Gittiğim müzik konserleri sonrasında, sadece kendimi tatmin etmemin yeterli olmadığını hissettim. Bu konserlere gitmek beni yeteri kadar tatmin etmiyordu yani. Gittiğim konserler bana müzikal açıdan güzel deneyimler yaşattı ve bu sayede ruhumu içeren ve içimde kalan şeyleri dışa vurabileceğim müzikleri icra etmek istedim. Konserleri ziyaret ederek endüstriyel sahne ile alakalı ilk bağlantılarımı kurmuş oldum. Sonuç olarak, Dunkelsucht 2017 yılının Ocak ayında doğdu.

Dunkelsucht: “Bir şarkı hakkında sevdiğim her şeyi ilham kaynağı olarak kullanabiliyorum”

Peki, müziğinizi ve seni etkileyen isimler kim?

Şarkılarıyla çok karanlık bir atmosfer yaratan ve bu sayede benim de müziğimin şekillenmesine neden olan Terminal Choice grubundan fazlasıyla etkilendim. Bugünlerde ise Faederhead ve Neuroticfish gibi müzikle birlikte dans etmemi sağlayan gruplar beni daha çok etkiliyor diyebilirim. Öte yandan The Caretaker, bu dünyanın ötesinde boş bir mutluluğun olabileceğini hatırlatan müziği ile beni etkilemeyi başaran isimlerden. Şaşırtıcı ama seviyorum. Yine de genellikle birçok müzik stiline açığım. Ve bir şarkı hakkında sevdiğim her şeyi ilham kaynağı olarak kullanabiliyorum. Dunkelsucht mümkün olduğunca çok yönlüdür ve öyle kalmalıdır.

Açıkçası, bana göre Almanya endüstriyel müziğin bir numaralı ismi gibi geliyor. Bu konu hakkında bir müzisyen olarak neler söylemek istersin?

Evet, bu doğru. En büyük endüstriyel müzik festivallerinin çoğu Almanya’da. Ayrıca çok fazla dinleyici burada yaşıyor. Ben Almanya’nın yanında küçük bir ülke olan İsviçre’denim. Dolayısıyla endüstriyel gruplardan biri olarak Almanya’nın ana odak noktası olması gerekiyor. Ama benim en büyük tutkulardan biri dünyayı dolaşmak ve konserler vermek ve bu sayede dinleyici ile bütünleşmek. Birçok insanı tanımak harika ve özellikle onları ve onların kültürlerini müzik ile keşfetmek apayrı bir duygu! Bu yüzden İstanbul’daki etkinliği dört gözle bekliyoruz!

Peki, etkinlik için başka neler söylemek istersiniz?

Bir yıl önce, İstanbul’da bir destek grubu olarak çaldığımız ve Kara Balo tarafından düzenlenen bir etkinliğe katılma fırsatı yakaladık. Etkinlik fazlasıyla keyif aldığımız bir şovdu ve tekrar bu insanlarla bir araya gelecek olmamız bizim için oldukça mutluluk verici. Ayrıca güzel anlarımızı kaydetmek için İstanbul’da bir video etkinliği düzenlemek istiyoruz. Umarız ki bir çok kişi bu etkinliğe gelir ve müzik ile birlikte o kutsal anı deneyimleme şansı yakalayabiliriz!

Bandcamp hesapları üzerinden albümlerini inceleyebilirsiniz.

Wearethehippies 2020