İtalya’dan Keyifli Bir Grup Geliyor: The Dick Dastardly’s

İtalya’nın son dönemdeki önemli punk rock gruplarından biri olan The Dick Dastardly’s 27 Eylül Cuma gecesi Kadıköy Woodstock’ta düzenlenecek olan “Death Rockers” etkinliğinde yer alacak. Aynı sahneyi paylaşacakları isimler arasında Reptilians From Andromeda, Low Sexual Desire ve Waxx grupları bulunuyor. Konsere gidemeyecekler için şimdiden söyleyelim; konser aynı anda Radyo Modyan‘dan da canlı yayınlanacak.

Ülkemizi ziyarete gelmeden önce Dick Dastardly’s vokali Punk B. Lane ile müziğe ve gerçekleşecek olan etkinliğe dair keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

“Hepimiz birçok yönden yaratıcı insanlarız”

İstanbul İtalya'dan keyifli bir grubu ağırlıyor: The Dick Dastardly's

Merhaba. Önce grup üyelerini tanıyalım. Biraz kendinizden bahseder misiniz?

Hepimiz birçok yönden yaratıcı insanlarız. Farklı sanat türlerinden zevk alıyoruz. Davulcumuz Baco aynı zamanda bir ressam ve albümümüzün kapağını yaptı. Steve (gitar) bir sörfçü, Andrea bira içiyor (her ne kadar korsan olmak istese de). Yani pek çok şey ile ilgileniyoruz. Grafik tasarım ve kaykay özel ilgi alanımız. Bilim, sinema, çizgi roman ve diğer şeyleri de elbette seviyoruz. Tabii ki punk ve rock’n roll müzik bunların başında geliyor. Ayrıca zor uyuduğumuzu söyleyebilirim! Hepsi bu kadar.

“Müzisyen olmak bizim için kaçınılmazdı”

Peki, bir müzisyen olarak müzik yapmaya nasıl ve ne zaman başladınız?

Birlikte çalmaya çok yakın bir zamanda başladık. Gençlik yıllarımızda ise hepimiz farklı gruplarda bulunduk. Hatta bazılarımız önceden beri farklı gruplarla birlikte çalıyordu. Tam olarak müzik yapmaya o zaman başladık diyebilirim. Ama hemen hemen her birimiz çocukluğumuzdan beri müzikle derin bir bağlantı içindeydi. İlkokulda tek bir enstrüman çalarken daha sonra çoklu enstrümanlar çalmayı öğrenmeye başladık. Birkaçımızın ailesinde zaten müzisyen var. Şunu söyleyebilirim ki, ilk anılarımın bazıları sadece müzikle ilgili, onunla büyüdük. Müzisyen olmak bizim için kaçınılmazdı.

İstanbul İtalya'dan keyifli bir grubu ağırlıyor: The Dick Dastardly's

Grubun Kuruluş Serüveni

Dick Dastardly’s ne zaman kuruldu?

Grup 2016 yılında kuruldu ve önceleri başka bir vokal vardı. Ayrıca grubun ismi daha önceden farklıydı. Şimdiye kadar iki isim değiştirdiler. İlk yıl, vokal olmak için gruba katıldığımda 2017 yılının başlangıcına kadar bazı konserler verildi. Sonrasında ise bir değişikliğe gidildi. Eski şarkıların bir kısmı atıldı ve yeni şarkı sözleri yazmaya başladım. Daha sonrasında grubun genel olarak formu oluştu. Ayrıca kesin olan yeni bir isim seçmiş olduk.

Peki, şimdiye kadar kaç tane albüm çıkardınız? Ve şarkılarınız genelde ne hakkında?

İlk ve tek albümümüzü bu yılın başlarında, Mart ayında, SFA Records’dan çıkardık. Ondan önce, 2017’de bir demo yayınladık ve bazı derlemelerde yer aldık. Şarkı sözlerine gelirsek, albümdeki tüm şarkılar sizi rahatsız hissettiren durumlardan bahsediyor ve ben bu durumları farklı bakış açıları altında analiz etmeye çalışıyorum. İnsanlar düşünmeden ya da bilmeden birçok şeyi eleştirme eğilimindedir ve bu diğer insanların kendilerini yanlış hissetmesine neden olabilir. Bundan hoşlanmıyorum. İnsanların yanlış bir şey yapmadığını ve kimsenin yalnız olmadığını anlamalarını istiyorum.

“Şunu söylemeliyim ki gruplar arasında tür ne olursa olsun çok fazla destek var”

Bize İtalya’daki punk kültüründen ve genel olarak müzik aktivitelerinden biraz bahseder misiniz?

İtalya’daki punk hareketi öyle ya da böyle hep çok aktif olmuştur. Büyük bir hardcore serseri geleneğine sahibiz; birçok eski grup hâlâ sahnede ve her gün bir yenisi doğuyor. Buna rağmen, sadece hardcore üzerinde sıkışıp kalmıyoruz. Ayrıca pek çok punk rock, garaj, punk n roll grupları da var. Özellikle çok sayıda D.I.Y. (Do it yourself) markamız, birçok festivalimiz mevcut. Ayrıca şunu söylemeliyim ki gruplar arasında tür ne olursa olsun çok fazla destek var. Ne yazık ki son zamanlarda bazı kulüpler ve mekânlar kapandı, yine de durumumuz hakkında çok fazla şikayet edemeyiz.

İstanbul İtalya'dan keyifli bir grubu ağırlıyor: The Dick Dastardly's

Önümüzdeki günlerde Reptilians From Andromeda ile birlikte Türkiye’de bir etkinliğe katılacaksınız. Bununla ilgili neler paylaşmak istersiniz? (Bu konuda oldukça heyecanlıyız).

En az sizin kadar heyecanlıyız! Reptilians From Andromeda grubundan Tolga bu etkinlik için bizimle iletişime geçtiğinde çıldırdık! Grubun diğer üyelerini ve diğer tüm grupları tanımak için sabırsızlanıyorum! Daha önce hiç İstanbul’a gelmedim, bu yüzden harika olacağını düşünüyorum. Hepsini burada listelemek için çok fazla şey merak ediyoruz ve gerçekten yerel punk hareketini tanımak ve onlarla temasa geçmek istiyorum. Hepinizi orada görmeyi umuyorum!

Son olarak grubu nereden takip edebiliriz?

Elbette bizi pek çok büyük müzik sitesinde bulabilirsiniz. Bandcamp, Spotify, Amazon Müzik, Youtube, Deezer ve diğer sosyal medyalarda yer alıyoruz. Şu anda Facebook en güncel olanı, ancak çok fazla aşina olmasam bile bizi Instagram’da da bulabilirsin.

Wearethehippies 2019