The Abrakadabralar: Yerli Sahnenin En Yenilikçi Duruşu

Gitarda Deniz Yurtdaş, davul ve bas gitarda Kerem Çınar’ın yer aldığı The Abrakadabralar; yerli sahnenin en yenilikçi duruşu olarak karşımıza çıkıyor. İkili yakın zamanda çıkacak olan EP’lerinden ilk teklileri “Sunsick”i müzik videosu ile yayınladırlar. The Abrakadabralar, surf rock’ın yerli sahnedeki perdesini aralamaya hazırlanıyor.

Yerli sahnenin en keyifli ve dinamik projelerinden biri olan Make Mama Proud‘dan da tanıdığımız ikilinin bu yeni projesi, surf rock’ın yeniden doğuşu olarak tanımlanabilir. Dizzy Sound Studios’da kaydettikleri EP ile dinleyicisi ile buluşmaya hazırlanan The Abrakadabralar ile EP öncesi keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Kerem Çınar

Merhaba. Sizi MMP projesinden tanıyoruz. Süreç “The Abrakadabralar”a nasıl evrildi? Bu projenin çıkış hikâyesini paylaşır mısınız bizimle?

Surf Rock dinlerken aşırı bir keyif alıyorduk. Zaman içerisinde elimde birkaç melodi birikmeye başlayınca Kerem’in de davul çalmak istemesiyle jamlemeye başladık. Zaman içerisinde bu jamler son hallerini bulmaya başladı.

Sunsick isimli bir tekli yayımladınız. Albüm çalışması yolda mı? Ya da bundan sonra dinleyicileri neler bekliyor?

Aslında Sunsick bir tekli değil kimsenin bu projeden haberi yoktu. Direkt olarak Ep’yi paylaşmak yerine öncelikle grubu tanıtmak amacı ile Sunsick’i yayınladık. Kısa zaman içerisinde Ep, Hexe Müzik etiketi ile yayınlanacak.

Deniz Yurtdaş

“Sevdiğimiz müziği, insanlara yaşantılarından bir parça bulmaları amacıyla paylaşmak istedik.”

Türkiye’de surf rock yapan pek grup/proje yok diye biliyorum. Bu anlamda önünüz oldukça açık ve dolayısıyla bu durum bu janra için olumlu bir sürece evrilebilir. Bu konuda neler paylaşmak istersiniz?

Direkt olarak surf rock hissiyatı taşıyan pek bir proje yok bizim de bildiğimiz kadarıyla. Aslında pek bir düşüncemiz yok. Sevdiğimiz müziği, insanlara yaşantılarından bir parça bulmaları amacıyla paylaşmak istedik. Bir yandan da kişisel hayatlarımızda yaşadığımız duyguları farklı cümleler ile anlatmak istedik.

Surf rock türünde kimleri dinliyor ve kimlerden etkileniyorsunuz?

The Atlantics, Satan’s Pilgrims, The Torquays, The Chantays, The Trashmen gibi öze dönük projeler dışında dinlediğimiz birçok müziğin etkileri The Abrakadaralar’da mevcut.

Pandemi süreci müzikal üretiminizi ne açıdan etkiledi?

Pandemi sürecini olumlu değerlendirebilmemiz uzunca bir zaman aldı. Her insan gibi bizler de durumun gerçeklik ve kısıtlayıcılığı ile her anlamda etkilendik. Ancak bir şekilde kendimizi üretime vererek pandeminin ağırlığını üzerimizden atmaya çalışıyoruz.

“İkimiz bir arada çalışırken dakikalar içerisinde yeni birçok fikir çıkabiliyor.”

Önümüzdeki süreçlerde başka projeler olacak mı?

Birlikte olduğumuz başka bir proje de var. Henüz üzerinde çalışıyoruz. Enteresan bir şekilde ikimiz bir arada çalışırken dakikalar içerisinde yeni birçok fikir çıkabiliyor. Zaten Ep’yi de 1.5 günde tamamlayıp, kaydedip bitirdik.

Bunu mutlaka dinleyici ve okurlar merak edecektir, sormadan geçemeyeceğim. MMP için -kısaca bahsetmek gerekirse-önümüzdeki süreçlerde ne gibi gelişmeler olacak?

Çok güzel bir konsept albüm ve tekliler bekliyor dinleyicilerimizi. Ayrıca yakın zamanda bizden pek beklemeyeceğiniz bir tekli yayınlanacak ancak albümü yapmak 2 senemizi aldı. Konser dönemi açılmadan yayınlamayı pek düşünmüyoruz.

Wearethehippies 2021